Sport i rekreacija

Idealna destinacija za sport i rekreaciju u prirodnom okruženju

Terme Olimia, hala Podčetrtek i drugi sportski objekti pružaju odličnu osnovu za kondicione pripreme sportista i i zaljubljenike u golf.

Ljubitelji sporta i rekreacije će potpuno uživati u Termama Olimia. U samim termama i neposrednoj blizini su brojni tereni za sport i rekreaciju. U vašim omiljenim sportovima možete uživati na čistom vazduhu i u netaknutoj prirodi. Opuštanje u Termama Olimia možete iskoristiti za otkrivanje lepote sportova za koje kod kuće nemate dovoljno vremena. Na taj način ćete uraditi nešto dobro za svoje telo i duh. 

Višenamenska hala Podčetrtek

Nova i moderna višenamenska hala Podčetrtek, igrađena 2009. godine, omogućava sportske pripreme za rukomet, mali fudbal, košarku, odbojku, borilačke sportove, sportski ples, tenis, badminton i ostale  sportove u zatvorenom prostoru. Gosti mogu da koriste terene za badminton, tenis i skvoš, kao i stenu za penjanje. 

Samo 500 metara od hotela nalazi se fudbalski teren s atletskom stazom, do kog se stiže putem koji vodi kroz šumu, što daje mogućnost za zagrevanje još na putu do samog terena.

Sportski park Gaj

U sportskom parku Gaj u neposredni blizini Termi Olimia će okrepiti duh i telo i aktivni rekreativci i oni koji to nisu. I porodice su dobrodošle. Sportski park Gaj nudi 4 teniska terena, teren za odbojku na pesku i teren za uličnu košarku. U Sportskom parku Gaj uživaćete u netaknutoj prirodi i svežem vazduhu, istovremeno jačajući svoje telo.

A - golf

U blizini Termi Olimia se nalazi teren za golf sa devet rupa. Igrači prelaze vodene i peščane prepreke i uživaju u prelepoj prirodi. Golf odlično krepi človekovu psihofizičku kondiciju. Teren A - GOLF je namenjen kako iskusnim golferima tako i početnicima koji žele da nauče osnove ovog sporta. Početnici mogu da pohađaju posebne tečaje, a na ovom terenu u Olimju je moguće i polagati ispit za dobijanje dozvole za igranje golfa. Predavanja su moguća i za veće grupe. Golf teren A - GOLF Olimje je od Termi Olimia udaljen oko 3 kilometara.

Igre s loptom

Fudbalski tereni

Fudalski teren i atletski stadion u Podčetrtku nude mogućnost za pripreme fudbalera i atletičara. Fudbalski teren je širok 58 m i dug 98 m. Atletičarima je na raspolaganju atletska staza sa četiri trake od tartana, dužine 376 m i označena na 400 m, označena mesta za obuku za bacanje koplja, kugle, diska i kladiva.

U okolini Termi Olimia se nalaze još tri stadiona:

  • Kozje (udaljen 13 km)
  • Rogaška Slatina (udaljen 12 km)
  • Šmarje pri Jelšah (udaljen 13 km)

Fitnes

Vrhunski opremljen fitnes centar i posebno obučeni instruktori omogućavaju svakom posetiocu, kako početniku, tako i osobi koja se duže bavi fitnesom ili sportisti kvalitetan trening, individualno ili u grupi.