+ Izaberite ključne reči

hodanje bosim nogama
kičma
kupka
sauna
selfness
spavanje
zdravlje

Hodanje bosim noga po posebnim stazama u Termama Olimia

Hodanje bosim noga po posebnim stazama u Termama Olimia

Proverite, zašto je hodanje bosim nogama poseban doživljaj. U Termama Olimia vam hotel Breza nudi posebne staze sa raznim kamenim podlogama, kako biste iznova spoznali kakav je osećaj neposredni dodir stopala sa tlom.

Adekvatna stimulacija bosih stopala će vam pomoći da se osećate bolje, tako da ovakva šetnja ima višestruka lekovita svojstva. Avanturistički park Termi Olimia je okružen bujnom florom, tako da je veoma pogodan ambijent za opuštanje.

Molimo za kontakt sa remek-delom evolucije

Koliko puta godišnje se izujete i prošetate bosi?  Za ogromnu većinu vaših odgovora mogli bismo reći: premalo. U našem avanturističkom parku biste svakako otkrili blagotvornost hodanja bosim nogama.

Ovakav način hodanja oslobađa napetosti mišića, umanjuje tegobe kod hroničnih oboljenja nogu, otklanja stres i nesanicu kao i menstrualne grčeve u stomaku.

Mudra je izjava već pokojnog američkog stručnjaka za bolesti nogu dr Vilijama Rosija, koji je rekao, da je bilo potrebno četiri miliona godina za razvoj jedinstvenog ljudskog stopala i čuvenog ljudskog hoda.

„Ali za samo nekoliko hiljada godina i uz samo jedno nemarno oblikovano pomoćno sredstvo, naše cipele, iskrivili smo pravu anatomsku formu ljudskog hoda, onemogućili njenu tehničku funkcionalnost, osakatili je pritiskom i težinom, uništavajući njenu prirodnu veličanstvenost, koja se ogleda u lakoći pokreta od glave do stopala.

Život bez obuće je u današnje vreme za većinu ljudi nezamisliv, zato vam preporučujemo da ga sebi neizostavno priuštite.

Hodanje bosim stopalima takođe  podstiče rad mozga – gradeći dodatne veze među neuronima.

U Zelenom i šarenom okruženju

U avanturistički park Termi Olimia pozivamo vas da dođete bosonogi, zato da biste se tu opustili uz pogled na hortenzijejorgovan i okruglaste trešnje.

Tu možete osetiti miris različitog bilja, kao što su majčina dušica, lavanda i žalfija i upoznati se sa raznim wellness rastinjem, na primer sa aronijom, goji bobicama, meralom, kamčatskom borovnicom i jagodama s pet ukusa.

Nazad


Opširnije

Uradite nešto dobro za vašu kičmu

Sedimo kadgod je i gde god moguće, ali naša tela nisu za sedenje i stoga će naše telo brzo odgovoriti bolom u vratu ili kostima.

Više

Vrećica lavande za bolje spavanje

U Termama Olimia smo svesni važnosti dobrog sna i trudimo se što je više moguće da vam za to obezbedimo dobre uslove.

Više

Opuštajuća kupka energetskim sapunom

Oslobodite svoje energetske tokove u telu pomoću energetskog sapuna.

Više