Kulinarska iskustva

Gde je zdravlje tu je i ukus

Hrana je izvor vitalnosti. Ona je temelj zdravog i osvešćenog načina života. Zdrava ishrana je nezaobilazna stavka ukoliko se brinete za fizičko i psihičko blagostanje.

U Termama Olimia nastojimo da vas služimo hranu uz koju ćete da se osetite u potpunom skladu sa prirodom. Zato se pridržavamo načela pripremanja zdrave hrane. Namirnice označene simbolom jabuke su pripremljene na način koji najviše čuva srazmeru između kaloričnosti hrane i bogatstva hranljivih materija.  Svaki od zalogaja obroka će okrepiti vaše telo i izoštriti vam čula.

Olimski pristup pripremanju zdrave ishrane

Olimski pristup

Namirnice bogate vitaminima, mineralima i vlaknima − onim što sadrži minimum masti i šećera, a pritom zadržava visok kvalitet − namenjene su upravo našim gostima.

Prirodna, neprerađena hrana nudi istovremeno užitak i zdravlje.  U Termama Olimia smo vam pripremili veliki izbor zdravih obroka, pripremljenih u skladu sa principima vitalne kuhinje. Uz pomoć pažljivo odabranih sastojaka, upotrebe lekovitog bilja i palete prirodnih ukusa želimo da vam približimo najnovije smernice wellness ishrane, koja ne samo da pomaže vašem telu, već će vam razbistriti i duh.

Hrana za vitalnost

Konzumiranje raznolike zdrave hrane, koja je pritom ukusna, jedan je od stubova vaše vitalnosti. Toga se u Termama Olimia pridržavamo i zato vam u našim restoranima nudimo hranu koja će vam pomoći da očuvate vitalnost. Prepoznaćete je po simbolu jabuke.

Prilikom pripremanja hrane za vitalnost nastojimo da sačuvamo vrednost namirnica, pa hranu:

  • kuvamo, dinstamo u vlastitom soku ili manjim količinama dodate tečnosti;
  • kuvamo na pari, a umesto prženja koristimo pečenje u rerni na papiru za to namenjenom ili na kokosovoj masti;
  • hladno ceđena ulja dodajamo na kraju kuvanja;
  • stručno i obilato koristimo sveže i suve začine.

U narednim godinama želimo da više od 30 %  ponuda punih pansiona vežemo za Izvor vitalnosti i time naše goste podstaknemo na svestan izbor zdrave hrane u kojoj se može uživati. 

Čovek koji pažljivo bira hranu vodi računa o povezanosti zemlje, živih bića na njoj, kulturnog nasleđa i uticaja svojih navika u ishrani na te sisteme.

Saznajte više

Nasveti o zdravi prehrani, recepti

Restorani u Termama Olimia

Lipa
KAFE • PIVNICA • RESTORAN

Lipa od sada pod istim krovom nudi kafe, pivnicu i restoran. Na svoje će tako doći sladokusci, ljubitelji kave, ljubitelji takozvanog barskoga "finger fooda", pivopije te najzahtjevniji gurmani. 

U gostionici Lipa Vas očekuju gostoljubivost i iskrenost. 

Saznajte više o restoranu Lipa

Hotelski restorani

Restoran Basilicum

Wellness hotel Sotelia****s

U hotelskim restoranima možete uživati u kulinarskim čarima za doručak, ručak i večeru. Doručak će vas osnažiti, ručak će biti blagotvoran, a večera će vam podariti miran san, pa ćete se osećati kao preporođeni. 

A la carte restorana Gratiola

Wellness hotel Sotelia****s

U prekrasnom ambijentu restorana uz zadivljujući pogled na okolna brda uživaćete u kulinarskim čarolijama velikih majstora kuhinje. Iznova ćete biti iznenađeni zanimljivim kombinacijama ukusa, što će vam pružiti vrhunski gurmanski užitak. 

Restoran Breza

Hotel Breza****

U hotelskom restoranu ćemo vam ponuditi specijalitete od svežih namirnica, napravljenih sa punom kašikom mašte. Za doručak vas čeka veliki izbor domaćih jela. Tokom ručka i večere ćemo vas iznenaditi zdravim jelima i hranom za vitalnost

Restoran Pomum

Wellness Orhidelia

U restoranu Pomum nudimo veliki izbor lake hrane i osvežavajućih napitaka. Na taj način svoj dan započnite raskošnim obrokom i nastavite ga jednim od osvežavajućih napitaka. Okrepite se kasnije jelima sa roštilja ili nekim raskošnim tanjirom salate. Nadaleko smo poznati po našim vrhunskim poslasticama. 

Restoran Vzemi energijo

Wellness centar Termalija

Nakon plivanja u bazenima sa s termalnom vodom, posle boravka u sauni ili po završetku akva-aerobika, prijatno je ugasiti žeđ ili utoliti glad u restoranu Vzemi energijo. Za vas pripremamo ukusna jela, raznovrsnu brzu hranu i pice.

Restoran Kroki

Park Aqualuna

Nakon čarolija u vodi potrebno je okrepljenje. Naši kuvari vam svakodnevno pripremaju više vrsta toplih obroka, koje možete odabrati sa švedskog stola.