Lipa
KAFE • PIVNICA • RESTORAN

RENOVIRANA LIPA POD JEDNIM KROVOM SPAJA PIVNICU, KAFE I RESTORAN.
 

„Drvo lipa ima društveno simbolički značaj i smatra se centrom društvenog života i jednakosti. Kao u narodnom predanju, i u Termama Olimia Lipa predstavlja centar događanja i kulinarskog uživanja. Još od 1989. godine.“ Tako piše na podlozi za jelo, koja u delu Lipe nazvanom pivnica pozdravlja gosta koji je odlučio da sebi priušti kraću, pivsku kobasicu, marinirana rebarca i ostale specijalitete takozvanog barskog finger fooda, koji dopunjuje i raznovrsna ponuda pica, odlični stejkovi„Županova“ pržena piletina.

Sve ovo dopunjuju raznovrsna piva, koja neće razočarati ni veoma zahtevnog ljubitelja piva. Trešnjica na torti je uređeni prostor s klupama pivnice. One privlače do te mere da je gostu sasvim svejedno u kakvoj je odeći tog dana, važno je samo da se dobro najede, a uz izabranu hranu i nešto dobro popije.

Restoran na koji smo navikli do sada, pretrpeo je promenu prostora i jelovnika. Izabrana jela će tokom nedelje dopunjavati svakodnevnu užinu, a vikendom ručkove. Specifičnost hrane u restoranu i pivnici jeste to da će bez brige tamo moći da jedu i oni koji su osetljivi na gluten, jer će iskusan tim kuvara voditi računa o paleti jela bez glutena.

Naizgled najlepši i najudobniji je deo u kome je kafe. U njemu gost stiče utisak da se našao u dnevnoj sobi, gde čovek bez osećaja za vreme sebi može da priušti najbolju kafu, a iz vitrine sa savršenim desertima ugodi svojim nepcima. Pritom, može da posegne i na policu s knjigama, pročita odlomak iz dobre knjige ili se odmori u udobnosti fotelje i u zimskim mesecima zagreje uz kamin. Konstanta u svim formama ostaje domaći sladoled, koga su naši majstori poslastičarstva pažljivo doradili i tako ostaje najbolji.

Njemu će se sigurno najviše obradovati najmlađi, kojima Lipa dodatno ugađa igraonicom u kojoj će moći da se igraju, stvaraju, ispituju motoričke sposobnosti, pogledaju crtani film i još mnogo toga. U međuvremenu, njihovi roditelji će opušteno uživati. 

Naša ponuda

Informacije i rezervacije

+386 3 829 78 25

gostisce.lipa@terme-olimia.com

Radno vreme

NED - ČET: 08:00  -  23:00 

PET, SUB:  08:00 - 24:00

Katalozi i cenovnik

KAFE PIVNICA RESTORAN