Centar zdravlja Olimia

Povezujemo tradiciju s modernim

U Centru zdravlja Olimia povezujemo tradicionalno s modernim kroz efikasne programe koji poboljšavaju zdravlje.

Terapeutske tehnike, udružene u Olimski metod, usmerene su na korekciju pogrešnih navika pri kretanju i mišićnu neravnotežu, koje su posledica modernog sedalačkog načina života. Olimski metod je zbir pedesetogodišnjeg iskustva svetski priznatih stručnjaka u području rehabilitacije kičme, zasnovanog na znanjima o rehabilitaciji škola u  Pragu, Australiji i Holandiji.

Želimo vam pomoći da sačuvate vitalnost i ublažite svakodnevne tegobe i bolove. Zato smo prilikom dijagnostikovanja i terapija združili provereni holistički pristup sa veštinama moderne manuelne medicine, orijentalnu tradiciju lečenja sa najsavremenijom opremom, što sve na prirodan način telu omogućava rehabilitaciju.

Uz različite tehnike relaksacije, pijenjem i kupanjem u termalnim vodama, što provereno uspostavlja prirodnu Ph ravnotežu, uz odabranu olimsku ishranu, u okruženju idilične prirode i bogate kulture vi ćete već kroz nekoliko dana osetiti razliku!

Olimski metod Otklonite tegobe Masaže Naše metode

Olimski metod za zdravu kičmu

Približavanje idealnoj fizičkoj formi

Olimski metod, koji u Centru zdravlja Olimia vodi dr med. Peter Kurila, specijalista fizikalne i rehabilitacione medicine, temelji se na otkrićima moderne manuelne medicine oslanjajući se na prašku školu rehabilitacije, dinamične neuromuskularne stablizacijie (DNS), koju nadograđujemo terapijama sa najboljim spravama za prirodnu regeneraciju.

Suština Olimskog  metoda je približavanje zdravom držanju tela i idealnoj fizičkoj formi, koje većina ljudi poseduje u detinjstvu, ali kasnije, usled savremenog načina života bez prave fizičke aktivnosti i s mnogo sedenja, zanemaruje i gubi.

Saznajte više

Osnažite telo masažom

U Centru zdravlja Olimia primenjujemo nova dostignuća manuelne medicine. Razvili smo već terapeutske masaže. Kod nas i klasična ručna masaža izgleda malo drugačije.

Priuštite sebi  masažu Amarena, ako imate probleme u lumbalnom delu kičme. Izaberite masažu Olimia, ako želite da se opustite i terapeutsku masažu vrata, ukoliko želite da se oslobodite napetosti gornjeg dela kičme. Ove masaže možete doživeti samo u Termama Olimia, kao rezultat znanja i iskustva naših terapeuta.

Masaža Amarena

Priuštite sebi masažu Amarena ukoliko imate problema sa lumbalnim delom kičme. Masažom se tretiraju  miofacijelne tačke,  čime otklanjamo napetost i bolove.Tehnikom rastezanja povezanom s disanjem postiže se opuštanje i korisno istezanje kičme. Uživaćete u mirisu prirodnih eteričnih ulja muškatne kadulje i kamilice,  koji dodatno opuštaju tokom dubinske masaže tkiva.

Masaža Olimia

Ovo je jedinstvena masaža. Predstavlja plod znanja vrhunskih masera i fizioterapeuta Termi Olimia. Masaža Olimia je rezultat sveobuhvatnog poznavanja ljudskog tela i ravnoteže između Yin i Yang polova. Blagotvornost ove masaže je iskusio veliki broj naših gostiju, jer je to naša najtraženija masaža.

Terapeutska masaža vrata

Masaža se sastoji od limfne drenaže i rastezanja strukture mekog tkiva na potiljku. Nežnim pokretima terapeuti omekšavaju tkivo na vratu. Preporočuje se svima koji imaju osećaj napetosti (ukočenosti). Efikasna je čak i kada je napetost posledica užurbanog načina života i stresa. Limfna drenaža ima relaksirajuće dejstvo i na kožu i na potkožno tkivo, kao i na sve mišiće.