SELFNESS U TERMAMA OLIMIA


ŠTA JE SELFNESS U TERMAMA OLIMIA?

Selfness je sveobuhvatno menjanje navika i, shodno tome, samoga sebe. Koncept korišćenja selfnessa i strategije razvoja u Termama Olimia, kao turističke ponude, znači podsticanje i podučavanje naših gostiju da kvalitetnije žive – kako se opustiti, kako voleti sebe, kako slušati sebe, kako se razvijati, kako biti uspešniji u svom poslu i privatnom životu, kako prihvatiti sebe i verovati u sebe. Deo je našeg menjanja i uključen je u svaku našu uslugu i sve naše aktivnosti. Uz posvećenost selfnessu istovremeno menjamo organizacionu kulturu preduzeća, što znači da smo svesni da priča počinje kod nas, zaposlenih. Samo tako možemo autentičnije i kvalitetnije prenositi znanje na naše goste.

Gosti, koji dožive iskustvo selfnessa u Termama Olimia, vole da nam se vrate.

Svi selfness programi u Termama Olimia imaju zajednički cilj. Koncipirani su tako da prate pojedinca prilikom otkrivanja najboljeg u njemu samom i podstiču ga prilikom novog uspostavljanja ravnoteže između fizičke, emocionalne i duhovne ravni. Izvođači programa s gostima uspostavljaju ličan, partnerski odnos jer je upravo poverenje od ključnog značaja za postizanje rezultata.

Uz kretanje, zabavu i učenje, sve se odvija opušteno, nenametljivo i polako, ali uz odluku za promenu.

KUĆNI RITUAL TERMI OLIMIA

Kućni ritual je trominutni obred za pozitivan početak dana i istovremeno i deo selfness koncepta. Prilikom kućnog rituala pozivamo goste da nam se pridruže i ojačaju svoju svesnost. Ritual je jednostavan, zabavan, ne oduzima previše vremena jer ga gosti mogu sprovoditi bilo gde – u hotelskoj sobi, na recepciji hotela, na bazenu… važno je samo da se na ta tri minuta posvete sebi i pozitivnim mislima. Radi se o pažljivo planiranim vežbama koje podstiču kruženje vitalne energije i aktiviraju sve ćelije.
Obred ne zahteva nikakvu fizičku spremnost, a gosti se posle samo nekoliko dana osećaju bolje i u novi dan ulaze srećniji i zadovoljniji.

KOME JE NAMENJENA, KOJE PROBLEME REŠAVA?

Namenjena je svakome ko u sebi želi da oseti mir, uspostavi kontakt sa samim sobom u izuzetno podsticajnom okruženju, okruženju s neograničenom lekovitom energijom.

ŠUMSKI POTOP – LEKOVITA ENERGIJA DRVEĆA

Šuma je prirodno okruženje koje nam pruža neiscrpnu lekovitu energiju. Predivan osećaj života šume će vas odvesti u srce vas samih; lakše i dublje ćete razumeti sami sebe i naći ćete svoju pravu snagu. Ulaz u kraljevstvo drveća je predivan način za ponovno povezivanje s životnom snagom u nama i oko nas. Terme Olimia su same po sebi okružene šumom u kojoj ćete se u pratnji lica obučenog za izvođenje odgovarajućih vežbi direktno uz drveće vratiti u svoje okruženje s obnovljenom životnom energijom.

KAKO SE SPROVODI?
U područje šume ulazi se u miru i tišini, na mekanoj prirodnoj podlozi radimo vežbe za protok životne energije sa svesnim disanjem i kratkom meditacijom uz zagrljaj drveća.

HRANA ZA VITALNOST

Oslušnuli smo potrebe gostiju i razvili koncept vitalne ishrane po kojoj hranu pripremamo posebno pažljivo i pravilnim kombinovanjem hranljivih elemenata. Hrana za vitalnost je u našim restoranima obeležena simbolom jabuka. Pripremljena je od niskokaloričnih sastojaka s malo začina i masti.

Veliku pažnju posvećujemo i pripremi hrane pred gostima u tzv. show cookingu. Gost tako sam može da kombinuje sastojke, pritom ga savetuju kuvari, a jela su na kraju pripremljena samo njega, po njegovom ukusu i sasvim sveža.

DA LI STE ZNALI?

Posebne ponude u Termama Olimia

+ Izaberite smeštaj

+ Tip ponude

+ Usluge

+ Noćenja